Publicat pe Lasă un comentariu

Îngrășăminte Chimice

Pentru a obtine rumegus exista Tocatorul. Tocatorul este un aparat electric sau pe baza de benzina capabil sa toace foarte fin tot ce va ajunge in sacul lor de colectare. Nu uitati ca din amestec de rumegus 50%, frunze 35% si ierburi 15% se obtine cel mai bun Humus.

Se introduc ramuri, frunze si ierburi mari de unde se obtine un produs bine macinat gata de a fi transformat in ingrasamant. Toamna este bine sa aveti o compostiera goala pentru a fi umpluta cu aceste ingrediente pe care la primavara le veti putea folosi cu bucurie. In cele mai multe cazuri, dupa insamantarea unei peluze, aceasta arata bine in primii ani.

Click aici pentru cele mai bune preturi îngrășăminte chimice

Ingrasamant gazon

Ingrasamintele pentru gazon  contin diferite elemente active, in proportii diferite, insa in linii mari putem vorbi despre 3 tipuri de ingrasaminte care sunt cel mai des utilizate.

Cu acest ingrasamant florile se uda de doua ori pe luna, in perioada sezonului rece si o data pe saptamana cand este cald. Planta deosebit de rezistenta, vara suportand usor temperaturi de 30 de grade Celsius, pastrandu-si frunzisul chiar si in lunile de iarna la – 25 grade, necesita udare odata pe saptamana doar primavara inainte de formarea frunzisului si in perioadele de canicula, in restul anului multumindu-se cu apa rezultata din ploi.

Practic de fiecare data cand faceti un tratament cu produse fitosanitare, este recomandat sa folositi si 2,5 grame de humeco la 10 litri de apa, odata la 7-14 zile. Se aplica odata cu semanatul. Administrare la flori si plante ornamentale: se administreaza prin stropiri in intervale de 7-10 zile, in concentratie de 0,2-0,5%. Pentru prospetime, la florile taiate se adauga la apa din vaza 2 ml/l. Pentru a adauga un anunt in Anunturi Gratuite trebuie sa fiti autentificat. Rapita 3 3 9 Toamna, 4-5 frunze. Longevitati disponibile: 2 luni, 2-3 luni, 4-5 luni, 5-6 luni si 8-9 luni. Zerul, laptele degresat sau laptele bătut, kefirul pot fi folosite în calitate de îngrăşământ şi de remediu anti-boli micotice: 1 litru de lichid, oricare dintre cele enumerate, la 9 litri de apă, la care mai adăugăm câte 2-3 picături de tinctură de iod la fiecare litru de lichid (cam 25 – 35 picături la găleata de 10 litri).

  • Stimuleaza legarea si cresterea fructelor
  • Seminţe de floarea soarelui, porumb, sorg, lucernă, rapita, grau, mazare, pepeni, etc
  • Asigura obtinerea unei productii rezonabile chiar si in cazul conditiilor nefavorabile (stres)
  • Minimizează vibrațiile rezultate în nas și gât care duce la sforăit

Ingrasamant foliar superconcentrat Aurora 1 litru

Amalgerol este un concentrat lichid, tip emulsie cu o calitate ridicata. Ai nevoie de  ingrasamant Foliar de calitate?  Noi iti oferim Foliarul Cropmax de calitate Premium la un pret Extraordinar! Cropmax este un extract 100% organic ce se poate utiliza la toate culturile, stimuland intens dezvoltarea plantelor.

Aplicarea unui ingrasamant foliar pentru culturile de legume, fie acestea de cartofi, morcovi, telina, rosii sau ardei, este cea mai sigura metoda prin care va puteti asigura ca recolta in cauza va fi una bogata, iar dumneavoastra veti culege doar legume de cea mai buna calitate. Compozitia unica a Cropmax-ului face ca acesta sa fie indispensabil pentru toate plantele horticole si agricole, de-a lungul unui sezon de cultura.

In timpul primăverii (jumătatea lunii aprilie), cand folosim pămant dintr-o groapă sau pamant special de gradina, acesta ar trebui să fie amestecat cu aproximativ 20 g de ingrăşămant şi apoi acest pamant ar trebui să fie răspandit in jurul rădăcinilor plantelor, şi apoi bine udat.

Se utilizeaza pentru toate plantele, in special mari consumatoare de Potasiu (K) si cu un consum ridicat de Sulf (S). Cunoscând cantitatea de potasiu și administrând cantitatea necesară vom evita fenomene ca: îngălbinirea frunzelor, înfrățirea slabă la cereale, putrezirea rădăcinilor și coacerea neuniformă.

Pentru ca gazonul să crească în mod armonios, solul trebuie să aibă anumite nutrimente necesari ierbii: azot, fosfor, potasiu si microelemente. De multe ori intalnim cazuri in care metode simple si eficiente sunt aplicate in mod gresit si nu dau rezultatele scontate, chiar mai mult, gazonul are de suferit.

Amestecul Starter 2 in 1

Amestecul Starter 2in1 contine seminte de gazon, amestecate cu ingrasamant, pentru o infiintare cat mai rapida a peluzei si un gazon inradacinat perfect. • Fără fosfor, cu conţinut ridicat de azot și potasiu, descompunere lentă, pentru toate tipurile de suprafeţe de gazon. Spuneam mai devreme ca oferim in acesta categorie toate tipurile de ingrasamant foliar, de la cel mono-component bazat pe uleiuri speciale, Potasiu, pana la cele multi-component cu actiune multipla.

Studiul sustinut de cercetatori a constat in urmarirea activitatii serelor de rosii in doua situatii: una in care nu s-au folosit ingrasaminte de niciun fel si una in care s-au folosit ingrasaminte in diverse grupuri de sere cu rosii, in urmatoarele conditii: folosirea urinei umane impreuna cu cenusa de mesteacan intr-un grup, folosirea unor ingrasaminte minerale comerciale in alt grup si folosirea exclusiv a urinei intr-altul.

Din punct de vedere cantitativ, rezultatele au evidentiat faptul ca grupul de sere in care s-au folosit urina si cenusa, laolalta, au avut o productie de rosii de patru ori mai mare decat cele in care nu s-a folosit niciun tip de ingrasamant, in timp ce serele in care s-au folosit ingrasaminte minerale comerciale au atins destul de greu de cinci ori mai multe recolte decat serele nefertilizate.

Ca de fiecare dată, hibrizii Pioneer nu au dezamăgit la proba cântarului, iar fermierii care au mizat pe semănarea lor au avut producții ridicate, de foarte multe ori chiar și peste media scontată pe parcursul vegetației.

Ingrasaminte cu urina

Pe de alta parte, serele in care s-au utilizat doar ingrasaminte cu urina au avut recolte nu cu mult mai mari decat cele rezultate in urma aplicarii urinei cu cenusa. Cele mai bune îngrășăminte organice pentru flori sunt cenușă de lemn și humus. Iar in ceea ce priveste gustul acestor rosii, cele 20 de persoane care au participat la degustarea acestora au cazut de acord asupra unui singur lucru: rosiile fertilizate cu urina si cenusa sunt mult mai gustoase! Fata de umiditatea din sol are cerinte moderate, cu pretentii mai mari in perioada de germinare si de ingrosarea radacinii (iunie-iulie). Fata de lumina, cerintele sunt moderate; in conditii de umbrire insa, coloratia radacinilor este mult diminuata. Este posibil ca un anumit model, sa aiba multe functii de care nu aveti nevoie si sa achitati mai mult fara sa le folositi, sau sa achizitionati o masina care nu indeplineste toate cerintele si necesitatile voastre. Un dispozitiv cu un motor puternic va taia iarba tare, inalta si umeda fara probleme. Iarba isi poate lua din sol diferite substante hranitoare, acestea depinzand de anotimp, de tipul de iarba si de functiile pe care am dori sa i le imbunatatim.

Gradul de absorbtie

Gradul de absorbtie in cazul folosirii de ingrasaminte foliare de calitate, se apropie la majoritatea de 100%. Ingrasamintele foliare complexe din punct de vedere a compozitiei contin o multitudine de nutrienti si au un efect mai mare asupra dezvoltării plantei, cantitatii si calitatii productiei.Un rol bine definit il au acest tip de produs in cazul carentelor aparute la plante sau pentru prevenirea acestor carente la diferite tipuri de culturi. Lucrarile de ingrijire ale sfeclei rosii constau in prasile repetate, irigat, raritul plantelor si prevenirea si combaterea bolilor si daunatorilor. Pentru sanatatea gazonului, este important sa-i administrati ingrasamant de 3 ori pe an (primavara, vara, toamna) si sa efectuati lucrarile specifice de intretinere. • lucrarile se realizeaza profesional si rapid.

Temperatura optima pentru cresterea si inflorirea muscatelor

Dozajul se poate controla, astfel incat semanarea/ imprestierea sa fie optima si eficienta. Temperatura optima pentru cresterea si inflorirea muscatelor (Pelargonium spp.) se recomanda sa fie intre 18-20 ºC (vara) si de 10 ºC in perioada de repaus (iarna).
Primavara, la inceputul lui martie, stimulam intarirea plantelor dupa iarna care a slabit structura ierbii, cu azot. Cea de-a doua fertilizare cu azot NAC 27 N a fost stabilita dupa calcularea dozelor cu dispozitivul de management al fertilizarii cu azot N-Pilot. Ambele au fost folosite separat, ca ingrasamant, de secole intregi, insa de-abia acum agricultorii au venit cu ideea de a le folosi impreuna, tocmai datorita proprietatilor eficiente mai degraba complementar, decat singular.
Mult mai interesante au fost insa rezultatele din punct de vedere calitativ. Perioada însămânţării, vremea şi solul determină o creştere optimă în toamnă, în timp ce o fertilizare corectă după însămânţare ajută la dezvoltarea culturii şi la trecerea mai uşoară peste situaţiile nefavorabile.
Shigeki este un fertilizant BIO cu aplicare foliară, care are în compoziție macro și micro elemente chelatate, accesibile plantelor de cultură imediat. Dupa aplicare substantele impotriva buruienilor se fixeaza pe acestea si le elimina. In asemenea situatii, se poate intampla ca iarba sa creasca brusc, hranindu-se excesiv cu substantele administrate.

Lasă un răspuns